torstai 20. tammikuuta 2011

Lisää löylyä!!!

Toinen viikko alkais olla koulun osalta paketissa. Nopeasti on aika vierähtänyt! Alkujärkytyksen jälkeen alan pikkuhiljaa oppia pitämään korvani höröllään myös lontoon murteella pidetyillä tunneilla. Ajattelinkin tässä vähän valottaa vaihtarin kouluohjelmaa, kun nyt vihdoin sain lopullisen lukujärjestykseni kasattua. Se olikin säätöä se, olin nimittäin vähän myöhässä ja pihalla moisista hommista... mutta eikös säätäminen kuulu asiaan näissä hommissa!?

Meikäläinen on täällä velvotettu "opiskelemaan täyspäiväisesti" (huom. ei täyspäisesti ;). Se tarkoittaa minimissään 4 kurssin suorittamista tänä keväänä. Jokainen kurssi sisältää 3 x 50min kontaktiopetusta per viikko. Näppärimmät laskekoot siitä viikkotunnit. Taitaa olla enempi hiihtotunteja viikossa kuin koulutunteja, siinä jakauma mun mieleen! Tuota täyspäiväisyyttä vaatii muuten koulun lisäksi yliopistosarjan osallistumisoikeusvirasto. Koulujenvälisiä ei siis saa sutia, jossei ole täyspäiväinen opiskelija. Eli pitää siis olla amatööri! :) Meikäläisen kursseiksi valikoitui lopulta erilaisen säätämisen tuloksena seuraavanlainen kattaus: Markkinointi, laskentatoimi 1, Saksan perustason änkyttäminen ja myynti, - ja myynnin johtaminen. Kuten kuvasta näkyy, koulun suhteen on koitettu väistellä pahimmat karikot, koitetaan keskittyä enemmän tohon oheistoimintaan! :) Ja eiköhän tuoltakin jotain oppia mukaan tartu. Vielä mainitsemisen arvoinen yksityiskohta: Odottelin proffan puhueille pääsyä eilen, ja toisen kurssini opettaja käveli ohi. "Good job in the races last weekend!" Oho, meikäläinen oli ihan monttu auki. No, siinä sitten töristiin hetki hiihtohommista. Heti seuraavalla tunnilla myös laskentatoimen proffakin kyseli viikonlopun kisojen yhteenvedon. Täällä koulun urheilujoukkueen touhut on iso juttu, myös hiihtojoukkueen! Go Huskies!!!

Aika valottaa hieman otsikkovalintaa. Maanantaina olin erään hiihtäjätalon saunaillassa. Hiihtäjätaloiksi sanotaan täällä opiskelijoiden vuokraamia omakotitaloja, joita hiihtoniilot asuttavat. Täällä muuten kaikki tietää sen Suomi-Venäjä -maaottelun, joka käytiin saunomisen MM-kisoissa. Treenien jälkeen pukukopeilla on sauna, ja oonkin saanu siellä kuunnella letkautuksia saunan lämpötilan mahdollisesta riittämättömyydestä. No, ajattelin lähteä tosiaan maanantaina sitten pikkusen löylyttelemään. Saunan lämpötilamittarin (huom! valmistettu suomessa, samanlainen kuin meillä kotona!) viisari ilmoitti lukeman olevan 110C. Lauteilla kärvistelyn ohessa epäiltiin lämpötilan riittävyyttä suomalaiselle "ammattilaiselle". Joudun kyllä nyt korvat punaisena tunnustamaan, että se olin minä joka sai katsella saunomisen mallia: siitä hankeen pyörimään ja takasin lauteille. Suorituksen arvoa lisää se, että saunajuoma ei sisältänyt arviointikykyä sumentavia aineita. Kovia luita nämä kaverit!

Sukset ensi viikonlopun kisoihin on pohjattu, ja reikäpääfisseritkin on saatu tilkittyä epoksilla. Huomenaamuna on lähtö kohti Minneapolisia ja Supertourin kisoja klo 6.15. Meikäläisen osallistumisoikeuskin on nyt kunnolla selvillä, joten matkustan joukkueen mukana ja majoitus meillä on paikallisessa hotellissa. Puitteet on siis taasen kunnossa, innolla odotetaan uusia seikkailuja! Oma kunto on vähän arvoitus, täällä on nimittäin reenattu koko viikko taas huolella välttäen turhaa palauttelua. Ekojen 3 viikon ohjelma on hiihtohommien osalta suht miehekäs, mutta you have to hammer when the iron is red, vai miten se oli! :)

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!
t. Maikkou Hau aar juu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Legendaa, roskaa vai jotain siltä väliltä?? Sana on vapaa, kommentoiminen sallittua, jopa toivottavaa!!